SvijetVijesti

Erdogan poslao avion po bolesnu Dilaru jer Holandije nije htjela da je liječi

U Nizozemskoj su doktori trebali sutra isključiti aparate na koje je priključena 24-godišnja Dilara, rođena u Holandiji, a porijeklom Turkinja. Dilara se, naime, bori sa akutnom leukemijom. Čuvši za ovu vijest predsjednik Turske Erdogan je danas poslao privatni avion i pratnju medicinskog tima da prevuku Dilaru u Tursku na dalje liječenje. Upravo sam pogledala snimak kako Dilaru odvezoše sa hitnim kolima na aerodrom. Vrlo dirljivo.

A o kakvoj drami je rijč možete pročitati dalje u nastavku teksta. Dilaru mnogi poznaju kao onu veselu i ljubaznu djelatnicu servisa u Jumbou u okrugu Zwolle u Holtenbroeku. Studentica prava Dilara Sahin, studentica na Saxionu u Deventeru. Sada se bori za život u bolnici Isala, okružena obitelji i prijateljima.

Leukemija

Akutna leukemija ju je srušila. Od 1. januara je u teškoj komi. Situacija je toliko ozbiljna da se u bolnici više nisu nadali dobrom ishodu i želeli su da je skinu sa aparata. Obitelj to želi spriječiti i traži od suda u Zwolleu u ponedjeljak ujutro da to prekine po skraćenom postupku (hitni postupak).

“U noćnoj smo mori i ne možemo se probuditi”, kaže njezin brat Onur (23). “Već smo se dvaput morali halaliti, jer se činilo da je kraj blizu, a sada bolnica želi prekinuti liječenje jer više ne bi imalo smisla medicinski.”

Onur naglašava da obitelj ne tuži niti optužuje bolnicu, niti se ljuti na liječnike. “Želimo da se učini sve da je spasimo. Svaka pomoć je dobrodošla, sve dok ne morate izvlačiti utikač.”

Odgovor bolnice Isala

“Prije svega, ovo je tužna situacija za obitelj. Zbog pravila o privatnosti, ne možemo izravno ulaziti u situaciju ovog pacijenta, ali možemo razgovarati o tome što općenito radimo u ovakvim situacijama”, odgovara glasnogovornica Isale Annerieke Bobbink. Također, napominje da nije često da se bolnica tuži po skraćenom postupku.

Dilara se razboljela 19. decembra. Imala je bolove u kostima. Taj dan je ušla u bolnicu. Konačno, nakon devet dana, uslijedila je dijagnoza: akutna leukemija. Tretmani nisu uspjeli, tvrdi tim liječnika. Stručnjaci procjenjuju šansu za dobar ishod na 0,0 posto. Stoga, u očima bolnice, nakon određenog vremena, liječenje treba prekinuti. To znači da će Dilara umrijeti.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
sandzakdanas.rs

Više iz rubrike

Back to top button