KORONAVIRUSKosovoVijesti

Na Kosovu u januaru 40.000 slučajeva koronavirusa, 20 preminulih

Situacija sa pandemijom Covid-19 i dalje je kritična na Kosovu, a pojavom Omikrona došlo je do velikog broja novih infekcija tokom mjeseca januara, prenosi Reporteri.

Porast ovih slučajeva počeo je od sredine januara, tačnije 19. januara 2022. godine, gdje je potvrđeno 2.050 slučajeva. Tokom ovog mjeseca zabeležen je rekordan broj pozitivnih slučajeva u toku dana gdje je 26. januara potvrđeno 4.397 slučajeva.

Ukupno, od 1. januara do danas na Kosovu je potvrđeno 40.047 pozitivnih slučajeva, a u toku ovog mjeseca život je izgubilo ukupno 20 građana.

Vlada Kosova je 22. januara usvojila nove mjere za suzbijanje i spriječavanje širenja koronavirusa, ove mjere koje će trajati do 4. februara 2022. godine.

Novim mjerama policijski čas za građane počinje od 22 do 5 časova ujutru.

Građani su obavezni da nose masku, bez obzira na to gdje se nalaze, dok će gastronomski prostori biti otvoreni do 21 čas, a muzika je dozvoljena do 20.30 sati.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button