KosovoVijesti

Poslanica Samopredjeljenja kritikuje antikovid mjere za ulazak na Kosovo

Poslanica Pokreta Samoopredeljenja Labinote Demi-Murtezi kritikovala je Ministarstvo zdravlja zbog novih antikovid mjera za ulazak na Kosovo i zatražila da se one preispitaju, prenosi Ekonomia Online.

Demi-Murtezi je na sjednici skupštine rekla da je mjera koja predviđa da se na Kosovo može ući sa primljene dvije doze antikovid vakcine i PCR testom ne starijim od 48 sati s razlogom izazvala brojne reakcije građana i proteste.

Ona je navela da ta mjera posebno pogađa građane koji žive blizu Kosova zbog čega je i održan protest u Kuksu i dodala da ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Bekim Sali i gradonačelnica Preševa Ardite Sinani zato traže da se ta mjera preispita.

Kako je rekla, građani koji žive blizu Kosova, a svakodnevno ga posjećuju, obavezni su da se testiraju najmanje tri puta nedjeljno. Kao primer je navela ljekara koji u Gnjilane dolazi na posao iz preševske doline i dodala da njegove kolege na Kosovu nisu obavezne da se vakcinišu ili testiraju.

Ona je zatražila od ministra zdravlja Rifata Latifija da se mere preispitaju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button