KosovoVijesti

Reshitaj: Uvesti besplatno brzo testiranje na ulasku na Kosovo, bez treće doze vakcine

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Albena Reshitaj zatražila je od Vlade da preispita mjeru za ulazak na Kosovo, koja podrazumeva primljenu treću dozu antikovid vakcine, i predložila da se ona zamjeni besplatnim brzim testiranjem na ulasku na Kosovo, prenosi Ekonomia Online.

Ona je rekla da je brzo testiranje pouzdano u 90 odsto slučajeva, a da se rezultat dobija za nekoliko minuta.

“Da je takva mjera doneta pred kraj prošle godine, uvjerena sam da bismo imali sasvim drugačiju situaciju bez ovolikog broja zaraženih i uz bolje praćenje situacije”, rekla je Reshitaj.

Ona je navela da je dosadašnje iskustvo pokazalo da zarazu prenose i oni koji su primili dvije doze antikovid vakcine, što znači da mogu da prenesu infekciju i oni koji su primili treću dozu vakcine.

“Oni koji su primili drugu dozu ili su preležali neku varijantu virusa i još uvek imaju imunitet, uslovno ne mogu da uzmu treću dozu, a mnogo je mjesta na Kosovu koja nisu uspjela da organizuju masovno vakcinisanje trećom dozom”, kaže Reshitaj.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button