KosovoVijesti

Bezbjednosne Snage Kosova dobijaju helikoptere

Bezbjednosne Snage Kosova uskoro će biti opremljene helikopterima, kazao je zamjenik ministra odbrane Shemsi Syla i dodao da se broj pripadnika KBS uvećava, kao i da je neophodno uvođenje obaveznog vojnog roka, prenosi Reporteri.

“Nadam se da ćemo uskoro dobiti helikoptere. Prošle godine smo sa 400 kadeta popunili kadrove, a ove godine će biti primljeno 820 regruta“, rekao je Syla koji se osvrnuo na opasnost od naoružavanja Srbije. 

Zamjenik ministra Syla osvrnuo se i na članstvo u NATO navodeći da moraju da budu ispunjeni određeni uslovi.

“Na dobrom smo putu. Dug je i ravan put. Naši ciljevi su uvek jasni i jedan od ciljeva ministra je da ima građansku kontrolu, odgovornost i transparentnost“, rekao je zamjenik ministra odbrane.

Syla je istako da neće biti izostavljeno obrazovanje oficira i podoficira KBS, koji će se školovati u inostranstvu.

“Veoma je važno da se svaki mladić šest mjeseci priprema za odbranu. S druge strane, s obzirom na opasnosti koje nam prijete, važno je da svaka mlada osoba to čini pa je potrebno obezbjediti obavezno služenje vojnog roka”, rekao je Syla.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button