KosovoVijesti

Armend Hamiti potvrdio kandidaturu za glavnog državnog tužioca

Tužilac u Odjeljenju za teške zločine Osnovnog tužilaštva u Prištini Armend Hamiti ući će u trku za mjesto glavnog državnog tužioca, preneo je Reporteri.

To je za “Zakletvu pravde” potvrdio i sam tužilac Hamiti, koji je rekao da će biti jedan od kandidata koji će konkurisati za ovu funkciju.

Odluka o raspisivanju konkursa za imenovanje glavnog državnog tužioca doneta je na sjednici Tužilačkog savjeta Kosova održanoj 12. januara 2022. godine.

Nakon objavljivanja ovog konkursa reagovala je britanska ambasada tvrdeći da je neprijatno iznenađena jer je konkurs raspisan bez njihove podrške, rekavši da transparentnost i partnerstvo nisu dokazani.

Tužilački savjet Kosova je tada reagovao tvrdnjom da je  konkurs otvoren u zakonskim rokovima, da su međunarodni partneri obavješteni o početku ovog procesa i da će nadalje sarađivati sa njima.

Konkurs za ovu poziciju objavljen je 17. januara i traje 15 dana.

Prema Zakonu o Tužilačkom savjetu Kosova, mandat glavnog državnog tužioca traje sedam godina, bez mogućnosti ponovnog imenovanja.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button