KosovoVijesti

Vlada odobrila povećanje cijena za potrošače koji troše više od 600 kWh

Vlada Republike Kosova odobrila je zahtjev Regulatorne kancelarije za energetiku, za povećanje cijene električne energije za potrošače koji troše više od 600 kWh struje, prenosi Gazeta Express.

Oni su zahtjevali da se predložena tarifa za ove potrošače smanji, uvodeći uvoznu cijenu plaćanja za te potrošače i tako promovišući energetsku efikasnost.

„Subvencija za električnu energiju od strane Vlade uticaće na to da tarifa za poslovne korisnike ostane sa povećanjem od 0%, tarifa za kućne potrošače do potrošnje od 600 kWh ostaje sa povećanjem od 0%, dok će tarife koju prijedlaže RUE za potrošače u domaćinstvu za potrošnju preko 600 kWh, biti smanjene, uvodeći uvoznu cijenu plaćanja za ove potrošače i tako promovišući energetsku efikasnost“, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Inače, izveštaj RUE prijedlaže da se tarifa za potrošače sa 800 kWh utrošene električne energije mjesečno poveća na 13,31 euro. A oni potrošači koji troše 1000 kWh struje mjesečno, prema prijedlogu RUE suočiće će se sa povećanjem cijene struje od 24,62 eura.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kossev / Gazeta Express

Više iz rubrike

Back to top button