KosovoVijesti

Mustafa: Struja poskupljuje zbog neodgovornosti Kurtijeve vlade

Besian Mustafa iz Demokratskog saveza Kosova (LDK) rekao je da će građani odsustvo profesionalizma, odgovornosti i volje vlade Kosova osjetiti na svojim novčanicima jer će struja poskupeti za 42 odsto, prenosi Koha.

On je rekao da će, uprkos pokušajima manipulacije, struja drastično poskupeti.

Mustafa je rekao da je vlada od proleća prošle godine obavještena o poskupljenju energenata, kao i o koracima koje treba preduzeti.

Naveo je da neaktivnost vlade primorava Regularnu kancelariju za energetiku da poveća cijene energenata.

“Vlada je izabrala populizam i linč na lokalnim izborima da bi dobila glasove. Nesposobnost vlade da upravlja snabdjevanjem električnom energijom koštala je 20 miliona eura dodeljenih KOSTT-u, 20 miliona eura za uvoz energije i 75 miliona eura za energetske subvencije”, rekao je Mustafa.

S druge strane, kaže, poskupljenje struje šteti domaćoj proizvodnji.

Prema njegovim rečima, proizvođači će morati da podignu cijene zbog visoke cijene proizvodnje.

“Prazne reči vlade o ekonomskom rastu nemaju nikakvog značaja za domaće proizvođače koji svakodnevno bankrotiraju i građane koji jedva prehranjuju svoje porodice. Čini se da ova vlada nema dugoročno riješenje za ovu krizu”, rekao je Mustafa.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button