KosovoVijesti

Izraelska vojska greškom ubila svoje komandose

Dva pripadnika izraelske vojske ubijena su “prijateljskom vatrom” protekle noći dok su bili u patroli kraj vojne baze u dolini Jordan, saopćila je izraelska vojska.

Kako je saopćeno, vojnici su „pogrešno identificirani i njihovi saborci su ih greškom ubili“. Vojska je navela da su okolnosti ispituju i izrazila saučešće porodicama ubijenih.

Kako piše izraelski Haaretz, žrtve su majori Ofek Aharon (28) i Itamar Elharrar (26), komandanti jedinica izraelskih komandosa Egoz.

Dalje se navodi kako su njih dvojica, prema prvim nalazima istrage, smatrali kako vide sumnjivo lice nedaleko od vojne baze Nabi Musa na okupiranoj Zapadnoj obali i zapucali u zrak kako bi upozorili na svoje prisustvo.

Drugi vojnik je, po svemu sudeći, pomislio da pucaju na njega i upucao Aharona i Elharrara.

Haaretz navodi kako se incident desio dva mjeseca otkako je vojska popustila pravila za pucanje na osobe za koje se sumnja da kradu oružje, a što je njihov problem na Zapadnoj obali.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
saff.ba

Više iz rubrike

Back to top button