KosovoVijesti

Nagavci: Sutra počinje drugo polugodište, moguća nastava na daljinu

Drugo polugodište u svim školama na Kosovu počinje u ponedjeljak, 10. januara kako je planirano, kaže ministarka prosvete Arberie Nagavci, prenosi Reporteri.

Na pitanje u vezi sa nastavom zbog pandemije Covida-19 i mogućnosti za dodatnim mjerama zaštite, Nagavci je rekla da je na radnim grupama na opštinskom nivou da donose odluke.

“Sutra počinje drugo pologodište kako je planirano. Kako su na snazi svi scenariji, uključujući i one sa mogućnošću učenja na daljinu ili sa ograničenim brojem učenika, to će biti u nadležnosti Radnih grupa na opštinskom nivou da u slučaju potrebe odluče o bilo kom od tih scenarija”, rekla je Nagavci.

Reporteri navodi da je Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture najavio štrajk ako vlada do marta ne riješi pitanje Zakona o platama. 

“Ovo nije ni ucjena ni prijetnje, već pravovremeno upozorenje da može doći do štrajka”, navodi se u reagovanju sindikata.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button