KosovoVijesti

Novi detalji akcije “Brezovica”: Danas uhapšeno sedmoro, ukupno 17 ljudi

U današnjoj akciji koja se odvijala na više lokacija na Kosovu uhapšeno je sedam osoba, te je sada ukupno 17 uhapšenih u slučaju “Brezovica”, prenosi Reporteri.

Policija saopštila je da je današnja akcija nastavak one koja je pokrenuta 21. decembra prošle godine, zbog sumnje da za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izgradnjom na Brezovici.

Sumnje u građevinske malverzacije na Brezovici navele su Osnovno tužilaštvo u Uroševcu i policiju da danas izvrše raciju na još tri lokacije.

Osim u Prištini i Uroševcu gdje je uhapšeno petoro, pripadnici policije su dvije osobe uhapsili i u Ministarstvu životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture.

Među uhapšenima je i glavni inspektor tog ministarstva Bedri Halimi.

Policijska akcija “Brezovica” počela je 21. decembra prošle godine, kada je uhapšeno 10 osoba i zaplenjeno 61.00 eura i osam automobila.

Među uhapšenima je tada bio i bivši predsjednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić si kao i još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća iz tog mjesta.

Nikolić se sumnjiči da je za nezakonito izdate dozvole za izgradnju objekata na Brezovici, u opštini Štrpce, pribavio materijalnu korist od milion eura.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button