RegionVijesti

(VIDEO) POLICAJACI U PRIBOJU PJEVAJU O NOVOM GENOCIDU: “Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice”

Na društvenim mrežama pojavio se snimak slavlja policije iz Priboja. Na snimku se čuje pjesma: “Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice, Srebrenice ti si nama mila dabogda se tri put ponovila”

Na sceni je veličanje, genocida ratnih zločina i ovo su izgleda nasljednici zoglasnih Crvenih beretki, koje su ubijale nevine mladiće i dječake u Bosni tokom agresije Srbije, a sada bi to rado ponovili i u Srbiji, u gradovima gdje žive Bošnjaci.

Ovo je još jedan vid fašizacije Srbije i ovo nisu huligani, već pripadnici policije koji trebaju da štite red i mir i bezbjednost svih građana Srbije.

Ovo je pjesma mržnje prema durgom i durgačijem.

Pjesma koja veliča Mladića i ratne zločine

Između ostalog, otpjevali su i pjesmu u kojoj se poziva na novi genocid u Srebrenici.

“Srebrenice, tako si mi mila,
Dabogda se triput ponovila,

Oj, Pazaru, novi Vukovaru,
Oj, Sjenice, nova Srebrenice,

Oj, Fatima, đe su ti dimije,
u četnika oko Ledenika”, glasi refren.

Osim toga, pjesma veliča Ratka Mladića, a spominje i druge zločine Srba u proteklim ratovima.

Oni navedenom pjesmom upućuju prijetnju Bošnjacima, koji se ne mogu osjećati nisu bezbjedno u Srbiji, ne samo  od pojedinaca, već od predstavnika sistema, policije koji treba da ih štiti.

Pjesma je prema tvrdnjama Snadžakpressa snimljena prilikom prolslave rođenja sina u Priboju.  

Na snimku se vide zamjenik načelnika Regionalnog centra granične policije za Crnu Goru Vidosav Avramović, službenik Policijske uprave Priboj Marko Žujić, bivši pomoćnik zapovjednika Milojica Bjelović Mime te policijski službenici Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika Policijske uprave Priboj.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
balkantimes.press

Više iz rubrike

Back to top button