SvijetVijesti

Počelo prijavljivanje za dobijanje radne vize u Njemačkoj

Na sajtovima njemačkih ambasada na Kosovu, u Albaniji i Sjevernoj Makedoniji, kao i u ostatku Zapadnog Balkana, danas je počela registracija termina za podnošenje zahtjeva za dobijanje radne vize, prenosi Reporteri.

Prijave će trajati do 18. februara u 15 sati, a termini se zakazuju za februar.

Vlada Njemačke obezbjeđuje privilegovan pristup njemačkom tržištu rada za državljanine Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. 

Njemačka ambasada na Kosovu je, prije mjesec dana, saopštila da je promjenila proceduru imenovanja, zbog brojnih zahtjeva. Tom prilikom su objasnili da će se ubuduće termini zakazivati putem lutrije kako bi svi imali jednake mogućnosti prilikom podnošenja zahtjeva.

Lista se neće zatvarati, kao što je to do sada bio slučaj, kada se dostigne određeni broj zahtjeva, već će biti zatvorena 18. februara. Kompjuter će nasumično odabrati osobe koje će dobiti termin za podnošenje zahtjeva za vizu do kraja februara 2022. godine.

Svi koji se prijave od 3. do 18. januara učestvaće u ovoj lutriji, bez obzira na to kada su podneli zahtjev.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button