KosovoVijesti

Sve više porodica na Kosovu dobija socijalnu pomoć

Prošle godine došlo je do povećanja broja porodica koje koriste socijalnu pomoć i sada ukupno 102.904 ljudi koristi tu vrstu pomoći, piše Reporteri.

Grad sa najviše porodica koje žive od socijalne pomoći je Južna Mitrovica, a veliki broj njih su korisnici prve kategorije socijalne šeme, tačnije svih 12 mjeseci žive od ovih davanja.

Prema podacima Ministarstva rada i socijalne zaštite, prošle godine je za socijalna davanja iz budžeta izdvojeno više od 53 miliona eura, a pomoć iznosi od 60 do 180 eura, u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

Ministarstvo je najavilo da tokom 2022. godini očekuju povećanje budžeta za ovu kategoriju građana, a ovaj prijedlog bi trebalo da odobri Vlada tokom januara.

“Planirana su veća izdvajanja iz budžeta za 2022. godinu, ali Vlada će odrediti kako će se novac utrošiti​, da li će postojati dodatne beneficije ili eventualno povećanje visine socijalne pomoći“, saopštili su predstavnici Ministarstva.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button