KosovoVijesti

Murati: Ove godine smo se suočili sa tri globalne krize, imamo rekord u prihodima

Ministar finansija Hekuran Murati izjavio je da se vlada ove godine suočila sa tri krize, pandemijom, inflacijom i poskupljenjima, kao i sa energetskom krizom, prenosi Reporteri. 

Prema njegovim riječima, te krize bile su globalne i vlada je preduzimala mjere. Murati je na konferenciji za novinare naveo da je Kosovo postavilo rekord u prihodima, sa 2,2 milijarde eura. 

“Zatekli smo tešku i haotičnu situaciju sa mnogo dugova. Skenirali smo situaciju, identifikovali mnogo prekršaja. Većinu smo ih poslali organima za sprovođenje zakona. Dajemo sve od sebe da uštedimo javni novac”, rekao je Murati.

Naveo je da u odnosu na septembar 2020. godine, ima više od 25.000 radnih mjesta, od čega je 10.000 u Poreskoj upravi Kosova. 

Murati je govorio i o mjerama podrške poslovanju, kao i porodicama. 

“Podržali smo porodice koje su izgubile članove od Covida-19, porodice koje primaju socijalnu pomoć, penzionere, narodne kuhinje, a počeli smo i sa isplatama dečijih dodataka”, rekao je Murati. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button