RegionVijesti

Crna Gora pooštrava mjere na granici od 2. januara

Crna Gora će od 2. januara naredne godine pooštriti mjere za ulazak u ovu zemlju svojim i stranim državljanima, a u svakom slučaju obavezan je PCR test ne stariji od 72 sata ili brzi antigenski ne stariji od 48 sati.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, crnogorski državljani i stranci mogu da uđu preko svih graničnih prijelaza uz posjedovanje jednog od dva dokaza iz covid potvrde.

A to je da imaju potvrde o potpunoj vakcinaciji propisanim brojem doza vakcina protiv koronavirusa, i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest mjeseci.

Druga varijanta je da imaju dokaz da je osoba prebolela Covid-19 i da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa.

U oba slučaja mora da se posjeduje ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati.

“Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom mogu da uđu u zemlju bez ovih dokaza, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana posle negativnog PCR testa”, navodi se u saopštenju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button