KosovoVijesti

Haradinaj: Za KBS potreban budžet od 10 milijardi eura

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je danas da je za Bezbjednosne snage Kosova potreban budžet od 10 milijardi eura, da bi dostigle nivo vojne moći, prenosi Ekonomia Online.

“Sadašnji budžet od 100 miliona eura nije dovoljan da imamo vojsku sposobnu da se brani od mogućih agresora. Moramo povećati našu odbrambenu snagu. Tih 100 miliona godišnje nije dovoljno za jaku vojsku koja nas štiti i koja nas čini jednakim drugima“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je mišljenja da Kosovo i Albanija treba da uspostave sporazum ili pakt za međusobnu vojnu zaštitu. Takođe je predložio i stvaranje fonda koji će biti posvećen isključivo jačanju KBS. 

“Skupština Kosova treba da donese zakon o fondu za pomoć vojsci Kosova. Za donacije Albanaca gde god da su, za vojsku Kosova. Dakle zakon koji je transparentan i koji omogućava Ministarstvu odbrane da svake godine povećava budžet za vojsku”, rekao je Haradinaj.

Lider AAK je na današnjem mitingu izrazio zahvalanost Sjedinjenim Državama i NATO na pomoći koju su, kako je rekao, pružili i koju nastavljaju da pružaju Kosovu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button