KosovoVijesti

Protest radnika Lutrije Kosova, traže usvajanje zakona o lutriji

Sindikat radnika Lutrije Kosova protestovao je danas ispred zgrade Vlade Kosova i zatražio usvajanje zakona o Lutriji Kosova, prenosi Ekonomia Online.

Predsjednik Sindikata Shkembim Goci rekao je da oni simbolično protestuju ispred vlade tražeći svoja prava u vezi sa usvajanjem zakona.

“Imali smo pauzu, dvije, tri nedjelje od posljednjeg protesta, jer smo se sastali sa nekim ljudima koji su nam ponudili podršku. Razgovaraćemo sa vladom i nadamo se da će razmotriti naš zahtjev”, rekao je Goci. 

On je zatražio odgovornost i zbog toga što lutrija ne sme da radi na sjeveru Kosova, ističući da tamo radi Lutrija Srbije. 

“Lutrija se organizuje u svim sredinama gdje ima srpskog stanovništva, pitamo premijera i ministra finansija kako je to moguće”, naveo je Goci i dodao da je sto porodica ostalo bez prihoda, dok Lutrija Srbije radi. 

Goci je rekao da iz Vlade nisu dobili nikakav odgovor, a da su se prije nekoliko dana sastali sa predsjednikom Odbora za budžet Armendom Mujom, ali da ni od njega nema odgovora. 

“Predsjednik Odbora za budžet i finansije nam je rekao da će to pitanje biti razmotreno na odboru. Poslali smo dokumenta, razgovarali smo, ali sada ni on ne odgovara na pozive. I vladi smo slali mejlove, ali bezuspješno, nemam odgovor od njih”, rekao je Goci.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button