ObrazovanjeVijesti

Jasharaj: Pandemija pogodila obrazovanje, zimski raspust se odlaže

Predsjednik Ujedinjenog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Rrahman Jasharaj rekao je da je pandemija pogodila ne samo ekonomiju, već i obrazovanje i da je Kosovo bilo nespremno za to, prenosi Ekonomia Online.

Kako je objasnio tokom pandemije jedan broj učenika nije bio uključen u proces učenja.

“U stalnoj smo komunikaciji sa našim kolegama na Balkanu i Evropi kroz međunarodnu edukaciju i na sastancima se procjenjuje da je svuda u svijetu pandemija pogodila ne samo privredu i druge sektore, već je stvorila velike probleme u obrazovanju. Tokom pandemije škole su bile bez interneta, nastavnici nisu imali laptopove”, rekao je Jasharaj.

On je dodao da je zbog toga odlučeno da se zimski raspust odloži i da se izgubljeni časovi nadoknade.

“Zimski raspust počeće kasnije i planirano je da se nadoknade svi izgubljeni dani. Želim da Ministarstvo zdravlja ali i Radna grupa u okviru Ministarstva obrazovanja prati situaciju ne samo na Kosovu već i oko nas. Nastavnici će se ponašati u skladu sa situacijom i poštovati odluke Instituta za javno zdravlje, Ministarstva zdravlja ali i Ministarstva obrazovanja”, rekao je on.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button