KosovoVijesti

Podignuta optužnica protiv bivšeg pripadnika ISIS-a sa Kosova

Specijalno tužilaštvo Kosova podnelo je danas optužnicu protiv okrivljenog N.L. zbog sumnje da je učestvovao u ratovima u Siriji.

Iz Specijalnog tužilaštva su saopštili da se optuženi svojevoljno i uz prethodnu obuku pridružio terorističkoj organizaciji Džabat al-Nusra u Siriji.

Nakon uspešno završenih taktičko – borbenih vježbi, on je aktivno učestvovao u ratovima u Siriji, da bi se prije osam godina preko aerodroma u Istanbulu vratio na Kosovo.

Međutim, kako je saopšteno iz tužilaštva Kosova, N.L. je sa svojom porodicom ponovo otišao za Tursku, gdje su ih dočekali pripadnici ISIS-a, sa njima su prešli granicu i ilegalno ponovo ušli u Siriju.

Od tog trenutka, osumnjičeni, zajedno sa svojim sinom B.L. ponovo aktivno učestvuje u ratovima u Siriji.

Nakon nekog vremena, N.L. se predao sirijskim demokratskim snagama, gdje je boravio do 17.07.2021. kada je vraćen na Kosovo.

Okrivljeni je izvršio krivično djelo organizovanje i učešće u terorističkoj grupi iz člana 143. stav 2. u vezi sa članom 81. KZRK.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
kossev.info

Više iz rubrike

Back to top button