KosovoVijesti

Vrhovni sud odobrio CIK-u da potvrdi mandat Shaqiru Totaju u Prizrenu

Vrhovni sud Kosova dao je zeleno svijetlo Centralnoj izbornoj komisiji da potvrdi izbor Shaqira Totaja za gradonačelnika Prizrena, prenosi Ekonomia Online.

U dopisu koji je Vrhovni sud poslao CIK-u, navodi se da do danas, 1. decembra u 11 časova, nisu primili nijednu pritužbu na rezultate lokalnih izbora u Prizrenu i da shodno tome, CIK može da overi Totaju mandat gradonačelnika.

Razlog zbog kojeg ovo do sada nije učenjeno je taj što su se članovi Pokreta Samoopredeljenja žalili Izbornom panelu za žalbe i predstavke na nepravilnosti u ovom gradu i očekivalo se da će žalba otići i pred Vrhovni sud, ali se to nije desilo.

Očekivalo se da će ta žalba biti prosleđena Vrhovnom sudu, ali pošto se to nije desilo, CIK može da nastavi sa svojim postupkom overe mandata Totaju.

Odlazeći gradonačelnik Prizrena Mytaher Haskuka jedan je od retkih koji svom protivkandidatu Shaqiru Totaju nije čestitao pobjedu na lokalnim izborima.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button