KosovoVijesti

Bratić legendarnog Adema Jasharija novi komandant Kosovskih bezbjednosnih snaga

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani, ujedno i vrhovni komandant Kosovskih bezbjednosnih snaga, imenovala je general majora Bashkima Jasharija za novog komandanta Kosovskih bezbjednosnih snaga.

Imenovanje je izvršeno kako je predviđeno Zakonom o Kosovskim bezbjednosnim snagama, na prijedlog ministra odbrane i preporuku premijera Kosova, saopšteno je iz Predsjedništva Kosova.

Bashkim Jashari je sin Rifata Jasharija, brata legendarnog komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jasharija.

Premijer Kosova Albin Kurti rekao da je vojsci Kosova potreban vojnik sa srcem punim ljubavi prema domovini, kao što je Bashkim Jashari, bratić legendarnog zapovjednika Adema Jasharija.

“Vojska koja služi narodu treba vojnika srca punog ljubavi prema domovini, vojnika koji uzdiže zajedništvo i nesebičnost u povjerenoj zadaći, vojnika koji budućnost vidi kroz ideal mučenika. Sve te vrijednosti posjeduje general-major Bashkim Jashari, unuk legendarnog komandanta, vrhovnog zapovjednika Adema Jasharija. Od danas je zapovjednik Kosovskih sigurnosnih snaga. Kontinuitet Oslobodilačke vojske Kosova, kroz Kosovske bezbjednosne snage je temelj Republike”, poručio je Kurti.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Saff

Više iz rubrike

Back to top button