KosovoVijesti

Počeo rok za ponovno glasanje dijaspore na izborima u Dragašu

Centralna izborna komisija (CIK) je obavjestila sve registrovane birače van Kosova, za lokalne izbore u opštini Dragaš, da je počeo period ponovljenog glasanja za drugi krug izbora za gradonačelnika, poslije odluke o poništavanju glasanja dijaspore u toj opštini, prenosi Koha.

Glasački listići moraju da stignu u CIK najkasnije do 13. decembra 2021. godine.

Pravo glasa posredstvom pošte u opštini Dragaš ima 1.090 birača van Kosova, koji su se od 10. jula do 18. avgusta upisali kao glasači u inostranstvu. 

Prema preliminarnim rezultatima CIK od 17. novembra, u Dragašu je vodio Shaban Shabani iz PDK sa 5.648 glasova, 47 više od kandidata LDK Bexheta Xheladinija. Ali, nakon prebrojavanja glasova iz dijaspore, Xheladini je dobio 244 glasa, dok je Shabani osvojio samo 54, što je dovelo do toga da je rezultat preokrenut.

Izborni panel za žalbe i predstavke je tada odlučio da poništi glasove dijaspore u Dragašu zbog sumnje na manipulaciju, a Vrhovni sud odlučio je da se ponovi proces glasanja u drugom krugu u toj opštini, koji je održan 14. novembra.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button