KosovoVijesti

Policija saopštila detalje akcije u Uroševcu: Uhapšeno 15 osoba

Policija Kosova u Uroševcu je u dvije odvojene akcije uhapsila 15 osumnjičenih za krivična djela sječe i krađe šume u Nacionalnom parku “Šar-planina”, prenosi Gazeta Express. 

Direktor policije za region Uroševca Basri Shabani rekao je da je akcija počela juče u šest sati kada je u saradnji sa Jedinicom za brzo reagovanje i terenskim patrolnim jedinicama počelo sprovođenje operativnog plana “Šara 2021”. 

“U okviru ovog operativnog plana preduzet je niz radnji na sprečavanju i otkrivanju počinilaca krivičnog djela sječa i krađa šuma u Nacionalnom parku Šara”, rekao je Shabani i naveo da je na dvije lokacije u Nacionalnom parku uhapšeno 10 osumnjičenih.

“Istovremeno pet lokacija u selu Ivar na dvije lokacije, Rakaj, Dubrava i Slatina su proverene, jer se sumnja da se već duže vrijeme sječom šume šteti Nacionalnom parku. Ovi ljudi su dugo bili pod istragom. U ovoj akciji uhapšeno je pet osoba kojima je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati”, rekao je Shabani. 

Shabani je saopštio da je od 15 uhapšenih, osmoro pušteno na slobodu nakon saslušanja kod tužioca. 

On je dodao i da je da će istraga protiv biti nastavljena.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Gazeta Express

Više iz rubrike

Back to top button