KosovoVijesti

Policija vrši pretrese u školama širom Kosova, oduzeto dosta hladnog oružja

U okviru Regionalne policijske uprave u Južnoj Mitrovici, nastavljaju se policijske akcije u oblasti prevencije i obezbjeđenja škola.

Policijske akcije se sprovode na osnovu okolnosti i procena roditelja i školskih organa, uvijek u cilju identifikovanja i oduzimanja nedozvoljenih predmeta u školama, mjere i bezbjednosne provjere, sprovedene su juče i danas u školama u Mitrovici i Vučitrnu.

Nalozi za pretres učenika izvršeni su na osnovu naredbi nadležnih sudova, u kom slučaju je prilikom pretresa u Srednjoj tehničkoj školi „Arkitekt Sinani“ u Mitrovici, pronađena cigareta sa opojnom materijom, mlin za mlevenje opojnih supstanci, te je sve oduzeto.

Dok su kontrole izvršene u tri srednje škole i dvije osnovne škole u Vučitrnu, u školskim prostorijama su pronađene i zaplenjene:

U Srednjoj tehničkoj školi “Lutfi Musiqi” zaplijenjeni su nož i metalna šipka, dok je nož pronađen i oduzet u Nižoj srednjoj školi “SHMU1”.

Policija ostaje posvećena sprečavanju incidenata u školama i saradnji sa školskim vlastima u obezbjeđivanju bezbjednosti u školama.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
TV Prizreni

Više iz rubrike

Back to top button