KosovoVijesti

Latifi: Zaustavićemo odlazak ljekara s Kosova

Novi ministar zdravlja Rifat Latifi u svom prvom obraćanju obećao je “oporavak” zdravstvenog sistema i stvaranje uslova kako ljekari ne bi odlazili sa Kosovom, prenosi Koha.

“Hvala vam na velikoj časti koju ste mi ukazali ovim izvanrednim zadatkom. Daću sve od sebe da podignem zdravstvene standarde. Izgradnjom ljudskih kapaciteta ulagaćemo u povećanje kvaliteta usluga. Usluge će stvarati prihod, prihode od usluga ulagaćemo u kvalitet“, rekao je Latifi na kofrenciji za novinare sa premijerom Albinom Kurtijem.

Latifi, koji živi i radi u SAD, a koji je 2009. imenovan za savjetnika u oblasti zdravstva tadašnjeg premijera Hashima Thaçija, naglasio je da će se raditi na stvaranju boljih uslova za mlade, ljekare, medicinske sestre i druge kako bi se zaustavio odliv medicinskog i naučnog kadra.

Naveo je da će se raditi na tome da se vrate oni koji su otišli sa Kosova i na podizanju standarda u zdravstvu.

“Svi oni koji žele da se vrate mogu da dođu i pomognu Kosovu”, rekao je Latifi.

Najavio je da će odlazak pacijenata na lečenje u inostranstvo biti zabranjen, jer će im za to biti omogućeni uslovi na Kosovu.

“Ovaj proces će potrajati, ali mi ćemo imati strategiju. Na ovom putovanju moramo se prilagoditi novitetima u medicini. To je dugoročna platforma, rezultati se neće videti preko noći“, naveo je Latifi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button