RegionVijesti

U Beogradu nasilno otet i javno spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”

Nakon okupljanja građana na Cvetnom trgu na protestu “Mural mora pasti”, od Žena u crnom je nasilno otet i javno spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”, objavila je Inicijativa mladih za ljudska prava na Twitteru.

Kako se navodi u objavi Inicijative, sa skupa u Beogradu su upućene poruke nenasilja, solidarnosti i antifašizma, a kada su se građani razišli, huligani, koji se, kako dodaju, ponašaju kao vladari ovog grada – pratili su pripadnike Žena u crnom na putu kućama, oteli transparent i javno ga zapalili.

“Ovo je direktna posledica Vulinovog izjednačavanja huligana i aktivista za ljudska prava, koje nasilnicima predstavlja signal da mogu da rade šta hoće. Policija i rečima i delima stoji na strani huligana, a ne zakona i ne garantuje bezbednost građanima i građankama. Inicijativa uvek stoji solidarno uz Žene u crnom“, dodaje se u objavi na Twitteru.

Podsjećamo, na Cvetnom trgu u Beogradu održan je protestni skup “Mural mora pasti“, koji je organizovalo više organizacija civilnog sektora, zbog murala sa likom nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na zgradi u Njegoševoj ulici.

Na trgu su se okupili građanski aktivisti, ali i grupa desničara, između kojih je bila policija. U Njegoševoj ulici je za to vreme grupa mladića čuvala mural.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
N1

Više iz rubrike

Back to top button