RegionVijesti

Đilas: Srbi su počinili genocid, Vučić se mora skloniti da Srbi ne bi slavili zločince

Predsjednik Stranke slobode i pravde i jedan od lidera opozicije u Srbiji Dragan Đilas kazao je večeras, kako su prenijeli brojni srbijanski mediji, da su Srbi počinili genocid i da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić mora skloniti.

– Mi moramo da napravimo atmosferu u društvu takvu da oni mogu da sagledaju šta se sve desilo, šta je sve rat donio, kolike zločine na svim stranama, koliko izgubljenih glava i da ne treba veličati nikoga ko je na na taj način u te stvari bio umiješan. Ali, dok ne promijenimo vlast, mi ćemo imati murale i grafite o Srebrenici, i neke strašne stvari koje ne treba da se dešavaju – poručio je Đilas.

Ova Đilasova izjava izazvala je burne reakcije i naišla na osude svih medija u Srbiji koji su pod Vučićevom kontrolom.

Tabloid Alo je ovu njegovu izjavu objavio uz naslov “Po svaku cijenu protiv svog naroda”, Pink je poručio da “Đilas nastavlja da vrijeđa sopstveni narod”, dok su drugi ocijenili da je iznio šokantne i skandalozne tvrdnje samo kako bi se dočepao vlasti. Također, nazvali su ga autošovinistom i srbomrscem.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Faktor

Više iz rubrike

Back to top button