RegionVijesti

Predsjednik Erdogan izrazio hatarnamu povodom preseljenja Muftije Zukorlića (VIDEO)

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izrazio je hatarnamu povodom preseljenja na Ahiret akademika muftije Muamera Zukorlića.

Erdogan se u nedjelju sastao s predstavnicima bošnjačkih udruženja i organizacija u Turskoj gdje je odmah na početku izrazio je saučešće povodom preseljenja akademika muftije Zukorlića, potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srbije, narodnom poslaniku, lideru Stranke pravde i pomirenja.

– Isto tako, molim Gospodara da se smiluje i Muamer-beju i da sve njegove greške zamijeni dobrom djelima i da ga počasti Njegovim džennetom.

Hatarnamu Erdogana pogledajte od 30 sekunde snimka.

https://www.youtube.com/watch?v=nTMNbiJk0WU

Akademik Muamer Zukorlić je u jednom od svojih posljednjih govora u Skupštini Srbiji branio čast Republike Turske.

–  Ja sam početkom sedmice na sličnu temu govorio o svojoj fascinaciji sa prijateljstvom koje je napravljeno sa Turskom. Tad sam kazao koliko je bitno dobiti Tursku na svojoj strani. Koliko je bitno jednog velikog vladara kao što je Redžep Tajip Erdogan dobiti da bude prijatelj ove zemlje, kazao u svom posljednjem govoru o Erdoganu u Skupštini.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button