KORONAVIRUSKosovoVijesti

Od danas moguća vakcinacija bez zakazivanja

Od danas građani mogu da se vakcinišu u bilo kom centru za vakcinaciju na Kosovu bez unapred određenog datuma. Ovo je saopštilo Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo zdravlja je takođe saopštilo da građani mogu da se vakcinišu u svakom centru za vakcinaciju bez obzira iz koje opštine dolaze.

Ministarstvo zdravlja obavještava građane Kosova da od petka mogu da se vakcinišu u bilo kom centru za vakcinaciju na Kosovu, bez unapred određenog datuma. Građani mogu da se vakcinišu u bilo kom centru i bilo gdje na Kosovu, bez obzira kojoj opštini pripadaju, kaže se u saopštenju ovog ministarstva.

U saopštenju se dalje navodi da “Ministarstvo zdravlja procijenjuje da je već značajan broj građana različitih starosnih grupa vakcinisan protiv COVID-19 i to dodatno olakšava vođenje procesa vakcinacije u svakom centru.”

Takođe, iz MZ podsjećaju da se ovih dana vakcinacije obavljaju putem mobilnih timova, za koje takođe ne treba unapred određivati termin. Ministarstvo zdravlja poziva građane da proces vakcinacije završe uzimanjem obje doze vakcine protiv COVID-19.

Na Kosovu je vakcinacija protiv COVID-19 dozvoljena za sve građane od 12 i više godina.

Ministarstvo zdravlja je naglasilo da je jedini način da se održi mirna epidemiološka situacija u zemlji postizanje kolektivnog imuniteta.

U ovom trenutku kada se u različitim zemljama Evrope, ali i regiona bilježi veoma veliki broj zaraženih COVID-19 u kojem dominira Delta varijanta, vakcinacija stanovništva ostaje najsigurniji način da se epidemiološka situacija u našoj zemlji održi mirnom i da se postigne kolektivni imunitet, zaključuje se u saopštenju.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
RTK 2

Više iz rubrike

Back to top button