KosovoVijesti

CIK sutra objavljuje rezultate lokalnih izbora za skupštine opština

Više od 5.000 kandidata koji su ušli u izbornu trku za 1.002 mjesta u skupštinama opština na kosovskim lokalnim izborima održanim 17.oktobra, sutra će saznati ostvarene rezultate, prenosi Reporteri.

Portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi izjavio je da je u Centru za brojanje i rezultate završeno ponovno brojanje na oko 300 biračkih mjesta za 38 opština.

Nakon okončanja predviđenih procedura Centralna izborna komisija će saopštiti konačne rezultate izbora za skupštine opština. Planiramo da rezultate objavimo na sjednici CIK-a koja će biti održana u srijedu, 3. novembra, rekao je Elezi za KosovaPress.

Istakao je da se objavljivanjem konačnih rezultata proces ne završava, jer politički subjekti i kandidati imaju mogućnost da podnesu žalbe Izbornom panelu za žalbe i predstavke i Vrhovnom sudu.

 Kao i uvijek, Centralna izborna komisija će postupiti u skladu sa odlukama tih institucija, sprovesti ih i potom pristupiti overi rezultata, dodao je Elezi.

CIK je prije nekoliko dana objavio, a potom i overio konačne rezultate izbora za gradonačelnike.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button