KosovoVijesti

Nudio novac za ubistvo Kurtija

12.30 – Kurti: Ne osećam se ugroženim

Kosovski premijer, Albin Kurti, rekao je danas prilikom predstavljanja mjera koje proizilaze iz Paketa za ekonomski oporavak da se ne osjeća ugroženim.

Ne osjećam se ugroženim, organi bezbjednosti su te koji procjenjuju prijetnje. Inače, nisam menjao dnevni red ni juče, ni danas, poručio je Kurti, a preneo KosovaPress.

12.03 – KP: Pokrenuta istraga

Kosovska policija oglasila se danas, potvrdivši da je juče povećala nivo bezbjednosti premijera Kosova, a nakon što je dobio prijetnje.

Naznačili su da su povećali mjere lične bezbjednosti, uključujući blisku zaštitu, ali i da su takođe poslate jedinice za brzo reagovanje kako bi obezbjeđivale kuću Albina Kurtija, koje su potom napustile ovu lokaciju. Policija je pokrenula istragu.

Ujedno su demantovali navode medija da su u obezbjeđivanju učestvovali službenici specijalnih jedinica.

08.15 – Koha: „Nudio novac za ubistvo Kurtija“

Premijer Kosova, Albin Kurti, dobio je prijetnje i usled toga je povećan nivo njegove bezbjednosti, saopšteno je iz kabineta premijera.

Upućene su prijetnje premijeru Kurtiju. Iz tog razloga, kao mjera predostrožnosti, povećan je nivo njegove bezbjednosti. Istražne i bezbjednosne institucije već rade svoj posao. Oni vrše potrebne procene i preduzimaju odgovarajuće mjere. S druge strane, premijer nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima, saopštio je portparol Përparim Krueziu za Koha-u.

Nije saopšteno ko mu je prijetio.

Koha saznaje da je pretnju putem društvenih mreža uputila osoba sa lažnog profila. Obećala je mnogo novca za Kurtijevo ubistvo.

Ko ubije Aljbina Kurtija dobiće 35.000 eura, napisao je.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
kossev.info

Više iz rubrike

Back to top button