KosovoVijesti

Sveçla: Akcija koordinisana sa međunarodnim akterima

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla izjavio je da je za akciju Policije Kosova u nekim opštinama na Kosovu postojala koordinacija sa međunarodnim saveznicima.

On je rekao da u operativnim centrima policije postoje međunarodni predstavnici koji im pomažu u obavljanju dužnosti, prenosi Zeri.info.

“Ova akcija je uperena protiv šverca, što je rana koja iscrpljuje finansije namenjene državi Kosovo. Imali smo koordinaciju sa međunarodnim akterima u vezi sa ovom aktivnošću”, rekao je Sveçla na konferenciji za novinare.

On je dodao i da takvih akcija u borbi protiv šverca ima gotovo svakodnevno, postavljajući pitanje da li Policija Kosova uvijek treba sa nekim da koordinira.

Sveçla, takođe, tvrdi da su demonstranti na sjeveru Kosova tokom sukoba protiv policije koristili dugo oružje, prenosi Ekonomia Online.

“S obzirom na ovu situaciju želim da naglasim da smo posvećeni zakonu i redu. Akcija je bila uspješna i završena je hapšenjem nekoliko ljudi, a sprovođena je na cijelom Kosovu, tako da nikako nije usmjerena protiv građana sa sjevera zemlje. Naše institucije neće tolerisati narušavanje ustavnog poretka, a svi koji krše zakon biće uhapšeni”, naveo je Sveçla.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
RTK 2

Više iz rubrike

Back to top button