KosovoVijesti

Paket ekonomskog oporavka: Subvencionisanje potrošačkih kredita

Obrazac zahtjeva za subvencionisanje ličnih ili potrošačkih kredita je objavljen. Kako je najavio ministar finansija, Hekuran Murati, putem portala “eKosova” podnosioci prijava mogu popuniti obrazac za dobijanje subvencija.

Rekao je da je važno da bankovni račun mora biti na ime podnosioca zahtjeva, u suprotnom se transfer ne može izvršiti.

Da biste imali koristi od subvencije, morate kliknuti na opciju usluge – porodica – prijava za subvenciju ličnog kredita.

Subvencionisanje potrošačkih kredita je Mjera 3.6 u okviru Paketa ekonomskog oporavka. Ova tačka predviđa da oni koji od 1. oktobra dobiju potrošačke kredite do 10.000 eura, mogu da konkurišu za subvencije do 300 eura. Subvencija iznosi 10 odsto iznosa kredita, sa maksimalno 300 eura.

Vlada Kosova je saopštila da ova mjera ima za cilj podršku porodičnoj likvidnosti, za pokrivanje sezonskih porodičnih troškova, školskih troškova, zatvaranje stanja na kreditnim karticama ili bilo koju uslugu koja olakšava teret porodice.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
KoSSev / Koha

Više iz rubrike

Back to top button