KosovoVijesti

Koje mjere ograničenja će se primjenjivati na dan izbora

Posmatrači lokalnih izbora na Kosovu 17. oktobra moraće da budu vakcinisani ili da imaju dokaze da su negativni na koronavirus ili da su preležali bolest. Centralna izborna komisija (CIK) pozvala je političke stranke da sprovedu ovu mjeru, ali, ovo pravilo ne važi za birače, potvrdio je CIK.

Građani će morati da nose zaštitne maske i održavati fizičku distancu.

Portparol CIK-a Valmir Elezi rekao je da je ova institucija uputila pismo političkim strankama putem kojih ih je zamolila da pošalju na biračka mjesta samo članove koji su vakcinisani ili ne koji imaju dokaze o testovima na Covid-19.

Na sljedećim sastancima CIK-a, prema Eleziju, biće donijeta odluka putem koje će se imenovati odgovorna lica koja su dužna da od članova savjeta birača i posmatrača zatraže dokaze o vakcinaciji.

CIK zahtjeva od glasača da poštuju mjere poput nošenja maski, fizičke distance od dva metra prilikom ulaska ili unutar biračkog mjesta.

“Birači moraju nositi masku u svakom trenutku, osim kada ih mora identifikovati član veća biračkog mjesta”, reklao je Elezi.

Kancelarija za informisanje Ministarstva zdravlja najavila je da će se na dan izbora sprovesti opšte i posebne mjere protiv koroanvirusa, prema Opštem vodiču.

Navodi se da bi građani trebalo voditi računa o nošenju zaštitne maske, održavati fizičku distancu i izbjegavati gužve koje su u suprotnosti sa mjerama.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
RTK 2

Više iz rubrike

Back to top button