KosovoVijesti

Dokumenti kojima možete glasati na lokalnim izborima

Centralna izborna komisija (CIK) objavila je koja dokumenta se mogu koristiti za glasanje na lokalnim izborima koji su zakazani za 17. oktobar, prenosi Reporteri.

Da biste glasali, dovoljno je da imate jedan od navedenih kosovskih dokumenata: ličnu kartu, pasoš, putnu ispravu ili vozačku dozvolu.

Podsjećanja radi, Centralna izborna komisija odobrila je broj glasačkih listića koji se štampaju za lokalne izbore, tako da će na dan izbora, 17. oktobra, 1.698.600 glasačkih listića biti na raspolaganju za kandidate za gradonačelnike, a isti broj će biti dostupan i za skupštine opština.

Iako je broj građana koji imaju biračko pravo 1.885.000, CIK je odštampao 186.848 glasačkih listića manje od birača ili u procentima od 9,91 odsto i to je praksa koja se primjenjivala u prethodnim izbornim procesima.

Glasanje putem pošte je počelo 15. septembra i trajaće do 15. oktobra. Broj birača koji su se registrovali za ovaj vid glasanja je 15.532.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button