KosovoVijesti

Ovo su kandidati za gradonačelnika Prizrena među njima i jedan bošnjački kandidat

Na listi koju je objavio CIK u subotu 4. septembra 2021. godine, kandidata na lokalnim izborima 17. oktobra 2021., osim imena kandidata za gradonačelnike takođe su poznata i imena kandidata za odbornike lokalnih samouprava na Kosovu.

Za grad Prizren ispred Pokreta VETVENDOSJE! se nalazi ime aktuelnog gradonačelnika Prizrena Mytaher Haskuke, dok je jedina nevećinska zajednica koja se uključila u utrku za prvog čovjeka Prizrena bošnjačka zajednica sa kandidatom Ćemajilj Smailjijem koji dolazi ispred Nove Demokratske Stranke NDS.

U skladu sa sa stavom 29.7 Zakona o opštim izborima Centralna Izborna Komisija objavila je listu kandidata koji će se takmičiti za gradonačelnike lokalne samouprave Prizren za a lokalne izbore 2021. Imena političkih subjekata /inicijativa i njihovih kandidata po broju prijave prema redosledu Centralne Izborne Komisije, koji imaju kandidate za gradonačelnika Prizrena na lokalnim izborima koji će se održati 17 oktobra 2021 godine. A među kojima se nalazi i kandidat iz bošnjačke zajednice Ćemailj Smailji ispred Nove Demokratske Stranke NDS.

Lista kandidata za gradonačelnika Prizrena:

Savjez Novo Kosovo AKR – Afrim Tejeci
Savjez za Budućnost Kosova – AAK Ljuljzim Kabaši (Lulzim Kabashi)
Pokret VETËVENDOSJE! – LVV Mytaher Haskuka
Demokratski Savjez Kosova – LDK Anton Ćuni(Quni)
Inicijativa Miljazim Ljušaj (Milazim Lushaj)
Socijaldemokratska Inicijativa – NISMA Zafir Beriša (Berisha)
Nova demokratska stranka – NDS Ćemailj Smailji
Demokratska Partija Kosova – PDK Šaćir Totaj (Shaqir Totaj)

Listu kandidata za gradonačelnika možete preuzeti OVDJE.

U obavještenju CIK -a se navodi da lista može sadržati tehničke propuste koji će biti dopunjeni:

“Dakle, ove liste kandidata nisu konačne i mogu doživjeti promjene u rangiranju ili tačnosti podataka”, navodi se u saopštenju.

Spisak kandidata za odbornike u skupštinama opština možete preuzeti OVDJE.

Inače, 17. oktobra na Kosovu će se održati lokalni izbori. CIK na svom posljednjem sastanku odobrio je dizajn glasačkih listića za lokalne izbore 17. oktobra. Isto se smatralo lako dostupnim građanima, jer se ne razlikuje od prošlih. Na sastanku je zatraženo od Ministarstva zdravlja da vakciniše sva izborna tijela CIK-a. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
kosova.info

Više iz rubrike

Back to top button