KosovoVijesti

Stupio na snagu operativni plan za strožiju kontrolu drumskog saobraćaja

Operativni plan Policije Kosova “Bezbjednost u drumskom saobraćaju 2021” koji ima za cilj povećanje mjera nadzora, sprečavanje udesa i kontrolu drumskog saobraćaja stupio je na snagu, potvrdio je za KoSSev portparol Policije Kosova za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Prema njegovim riječima, plan je pokrenut zbog činjenice da se broj vozila na Kosovu uvećao, da započinje dolazak građana iz inostranstva, odlazak na godišnje odmore, kao i razni skupovi i manifestacije.

„Zbog toga imamo porast udesa i prekršaja u drumskom saobraćaju. Na takav negativan trend takođe utiču i loša drumska infrastruktura, sezona poljskih radova, a samim tim i učešće raznih poljoprivrednih mašina u saobraćaju. Osim toga, utiče i nepoštovanje saobraćajnih i bezbednosnih propisa i zakona“, istakao je Radović.

U sklopu ovog operativnog plana policije, obuhvaćena je kontrola prevoza robe i putnika i izricanje prekršaja za sve prekršioce uz takozvanu „nultu toleranciju“.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button