KosovoVijesti

Vllasi: Rahman Morina radio prljave stvari za Srbe, njegova smrt nije misterija

Bivši predsjednik Pokrajinskog komiteta Kosova Azem Vllasi rekao je da je nekadašnji funkcioner Saveza komunista iz Prištine Rahman Morina umro zbog srčanih problema i da u njegovoj smrti nema nikakve misterije, prenosi Reporteri.

Vllasi je istakao da se to desilo na sastanku na kojem je trebalo da dođe do promjene imena Pokrajinskog komiteta Kosova i nakon kojeg je, kako kaže, Morina trebao da pređe da radi u MUP Srbije “kao zahvalnost za sve prljave poslove koje je radio na Kosovu”.

“Na kraju sastanka Rahman Morina je umro, a ja sam još ranije znao da je imao nekih zdravstvenih problema sa srcem. Kamera ga je uhvatila kako zatvara oči i nakon tri ili četiri sata utvrđena je njegova smrt. Nema misterije o njegovoj smrti”, poručio je Vllasi.

On je izneo brojne kritike na račun Morine, optužujići ga da je radio “u službi Beograda sve dok je bio živ”.

“Čak i kada se dogodila klasična okupacija od strane Srbije, svi Albanci su bili na jednoj strani, dok je on ostao na strani Srbije bez bilo kog Albanca oko sebe i kao takav je umro“, rekao je Vllasi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Reporteri

Više iz rubrike

Back to top button