KosovoVijesti

Sadiku: Pad broja hospitalizovanih na Infektivnoj klinici

Vršilac dužnosti direktora Infektivne klinike u Prištini Izet Sadiku rekao je da se smanjenjem broja novozaraženih koronavirusom, smanjio i broj hospitalizovanih, prenosi Koha.

Sadiku je naveo da Infektivna klinika u ovom trenutku ima 50 slobodnih ležajeva.

”Od 30. marta 2020. godine imali smo samo pet slobodnih dana, ali ovo je naša misija. Za ovo vrijeme preko 20.000 pacijenata bilo je na Infektivnoj klinici. Posljednjih nedjelja imamo pad hospitalizovanih. Sa 120 koliko je bilo prošle nedjelje, sada imamo 70 pacijenata. Tokom prethodnog perioda situacija je često izmicala kontroli, ali sada je stanje stabilizovano i imamo 50 slobodnih mjesta za prijem pacijenata”, rekao je Sadiku.

Sadiku je naglasio da je na Kosovu uglavnom zastupljen britanski soj koronavirusa.

”U posljednjem talasu imali smo veći broj cijelih porodica koje su zaražene porodica, što ukazuje da se prisutan britanski soj, koji se lakše širi. Nažalost, imali smo u ovoj fazi i smrtne ishode mlađih osoba i trudnica”, rekao je Sadiku.

On je pozvao građane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera zaštite, kako bi sačuvali svoje i zdravlje drugih ljudi.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button