KosovoVijesti

Spahiu: Biden potvrdio podršku Kosovu, promjena granica nije na dnevnom redu

Bivši ambasador Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama Avni Spahiu komentarisao je pismo američkog predsjednika Joea Bidena upućeno predsjedniku Kosova Vjosi Osmani, rekavši da on u pismu potvrđuje američku podršku Kosovu i naglašava da će biti uz Kosovo u procesu dijaloga, prenosi Ekonomija onlajn.

“Veoma je važno da je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država još jednom potvrdio podršku SAD Kosovu. Ovo nije prvi put da predsjednik Biden to radi, jer je u nekim slučajevima naglasio partnerstvo i prijateljstvo kao što to naglašava i u posljednjem pismu. U svakom koraku dijaloga Vašington će biti sa Kosovom“, rekao je on.

On je rekao i da je u pismu navedeno da proces dijaloga neće biti lak i da bi trebalo očekivati kompromise sa obe strane.

Spahiu je dalje rekao da se nakon ovog pisma pitanje promjene granica neće biti razmatrano.

“Nije poznato o kakvom kompromisu možemo da razgovaramo, ali sada je jasno da u ovom aspektu pitanje promjene granica sada nije na dnevnom redu i ne mislim da je ovaj kompromis moguć – pa i podela Kosova“,  rekao je on, ukazujući da to nije bio dio onoga o čemu se pregovarali, ali se iza kulisa govorilo da bi moglo da bude jedna od opcija.

 Kosovo Online / Ekonomia Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button