KosovoVijesti

Matoshi: Slovenci su Haradinaju iznijeli ideju promjene granica na Zapadnom Balkanu

Bivši savjetnik Ramusha Haradinaja Halil Matoshi izjavio je da su ideju promjene granica na Zapadnom Balkanu Ramushu Haradinaju iznijeli upravo Slovenci u vrijeme dok je lider Alijanse za budućnost Kosova bio premijer Kosova, prenosi Reporteri.

Matoshi koji je u vrijeme Hardinajevog premijerskog mandata obavljao funkciju političkog savjetnika, otkriva da Haradinajev sastanak sa Slovencima nije trajao više od pet minuta, jer je, kako tvrdi, Ramush Haradinaj prekinuo sastanak.

“Oni su u kancelariju premijera Haradinaja došli s idejom razmjene teritorija. Sastanak je trajao pet minuta pošto ga je Haradinaj prekinuo, pa je to palo kao opcija”, rekao je Matoshi.

Matoshi smatra da su dokumenti koji govore o prekrajanju granica na Zapadnom Balkanu u intersu Srbije, a ne Albanije.

“Budući da nemamo strateški dokument, postajemo plen dokumenata drugih. Ovaj dokument je napravljen za interese Srbije, a ne Albanije i Albanaca”, rekao je Matoshi.

Ovih dana se u medijima pojavio “non pejper” prijedlog slovenačkog premijera Janeza Janše o promjeni granica na Zapadnom Balkanu, u kome se predlaže ujedinjenje Kosova i Albanije, kao i odvajanje Republike Srpske od BiH.

Kosovo Online / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button