HumanostVijesti

HUMANITARNA AKCIJA “SRCE ZA SAFETA”

Safetu Radončiću, Bošnjaku iz Skenderaja, kome su ljekari konstatirali hitno ugrađivanje vještačkog srca, je potrebna finansijska pomoć. Da nesreća bude veća, na osnovu nalaza Kardiološkog konzilija, takav zahvat se ne može realizirati na Kliničkom Univerzitetskom centru u Prištini.

Ljekari Kardiološke klinike pri Kliničkom Univerzitetskom centru u Prištini su utvrdili da srce Safeta Radončića, radi jedva sa 18 posto kapaciteta te da mu što prije treba ugraditi vještačko, ili mehaničko srce, koje se napaja baterijama. Pacijent po izlasku iz bolnice taj aparat mora nositi na leđima, u rancu teškom šest kilograma. Naile i njen sin Iso, zabrinuti si za Safetovo zdravlje ali i sudbinu njihove porodice.

“Muž mi je mnogo bolestan. Operisao je srce prije sedam mjeseci u Prištini. Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo a na osnovu izvještaja konzilija ljekara, mora mu se ugraditi vještako srce. Nažalost, ovdje na Kosovu je to nemoguće uraditi. Tražili smo i saznali da taj zahvat možemo izvršiti u Sjevernoj Makedoniji ali treba platiti blizu 300 hiljada eura. Nismo u stanju da pokrijemo taj trošak… Imam četvero djece pa molim sve ljude dobre volje da nas finansijki podrže”, kaže Naile Radončić.

Svi zainteresirani svoje uplate mogu izvršiti putem žiro-računa u NLB Bank, 1707003030948632, na ime Iso Radončić sa naznakom za “lječenje srca”.

Budimo solidarni i pomognimo Safetu Radončiću!

Autor: Mustafa Balje


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button