KosovoVijesti

U cijelom regionu samo još Kosovo nije dobilo nijednu vakcinu

Bez obzira na to što je tokom februara najavljeno dopremanje 100.800 doza vakcine iz Covaxprograma, još uvijek nema zvaničnih informacija kada i da li će imunizacija početi na Kosovu, prenosi Reporteri.

U međuvremenu, vakcinacija u Srbiji, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji uveliko traje, a na Kosovu nema ni naznaka kada će stići prve doze.

Ministarstvo zdravlja u tehničkom mandatu nekoliko puta je najavilo da 100.800 doza iz Covax programa stiže tokom februara na Kosovo, ali se to još uvijek nije dogodilo. Stručnjaci upozoravaju da je i ta količina nedovoljna, jer pokriva svega 5,6 odsto populacije i dodaju da je situacija alarmantna, jer je ukupno 65.000 ljudi zaraženo virusom korona na Kosovu.

Iz Saveza za vakcine rekli su da se nadaju da će imunizacija na Kosovu početi do kraja februara, ali da nemaju informacije kada će prve doze iz Covax mehanizma stići na Kosovo.

Kosovo Online / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button