KosovoVijesti

Palestina traži od Kosova da poništi odluku o otvaranju ambasade u Jerusalimu

Palestinsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas Kosovo da poništi odluku o otvaranju ambasade u Jerusalimu, izvještava palestinska novinska agencija Vafa, a prenosi Gazeta Ekspres.

“Sporazum koji je Kosovo potpisalo sa okupatorskom silom (Izrael) i izjava o namjeri da otvori ambasadu u okupiranom Jerusalimu korak je koji je u suprotnosti sa svim onim što Kosovo pokušava da učini da bi ubjedilo svijet da ga prizna“, navedeno je u saopštenju palestinskog Ministarstva spoljnih poslova.

Navode da je Kosovo ignorisalo međunarodno pravo, međunarodni legitimitet i njegove rezolucije i „da je počinilo jasna i očigledna kršenja“.

Palestina je pozvala Kosovo da razmisli o svojim interesima i posvećenosti međunarodnom legitimitetu i međunarodnom pravu kako bi postalo prihvaćeni član međunarodne zajednice i svetskog poretka, prenose palestinski mediji.

Ministarstvo spoljnih poslova Palestine pozvalo je Kosovo „da hitno preispita ovaj korak i ispravi ovu nepravdu ako želi da pruži primer svoje posvećenosti međunarodnom pravu“.

Virtuelna ceremonija zvaničnog uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kosova i Izraela održana je u ponedeljak.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button