KosovoVijesti

Nestala maloljetnica iz Prizrena, pronađena je u Crnoj Gori

Nestala maloljetnica iz Prizrena pronađena je danas u Crnoj Gori, od strane njihove policije, i deportovana je nazad u Prizren, obavještava Kosovska policija.

Porodica maloljetnice je slučaj nestanka prijavila još 22. januara.

Crnogorska policija ju je pronašla, te ju je deportovala nazad za Prizren.

Maloljetnica je poslata na lekarski pregled u Urgentno odeljenje Regionalne bolnice u Prizrenu, odakle je primljen lekarski izveštaj prema kojem je žrtva dobrog zdravlja, a zatim je poslata kući.

“Sve radnje su poduzete u koordinaciji i uz konsultacije sa državnim tužiocem, Odjelom za maloljetnike. Žrtva se vratila kući i sada je u svojoj porodici i sa njezinim članovima porodice”, kaže se u policijskom saopćenju.

Potpuno saopštenje za javnost:

Nakon zajedničke akcije kosovske policije i crnogorske policije, nestala maloljetnica od 22. januara 2021. godine pronađena je i vraćena kući.

Maloljetna žrtva koju je njen roditelj (otac) prijavio kao “nestalu osobu” od 22.01.2021, 31.01.2021 oko 22:00 sa graničnog prelaza “Kulle”, obavještena je da je crnogorska policija pronalazi u Republici Crne Gore.

Isti su policijski službenici Istrage primili od policijskih vlasti Crne Gore i prepraćeni su do policijske stanice Prizren-Sever da preduzmu potrebne postupke. Maloljetna (maloljetna) žrtva napustila je kuću bez upozorenja.

Žrtva je poslata na lekarski pregled u Urgentno odeljenje Regionalne bolnice Prizren, odakle je primljen lekarski izveštaj prema kojem je žrtva dobrog zdravlja. Slučaj je prijavljen državnom tužiocu, centru za socijalni rad i rodbini (roditeljima) žrtve.

Sve radnje preduzete su u koordinaciji i uz konsultacije sa državnim tužiocem, Odjelom za maloljetnike. Maloljetna žrtva se vratila kući i sada je u porodici i sa članovima svoje porodice.

KosovoPress / RTV Besa


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button