KosovoVijesti

CIK: Dijaspora od sutra glasa putem pošte

Svi prijavljeni birači iz inostranstva moći će od sutra da počnu da glasaju putem pošte za izbore zakazane za 14. februar, saopštio je portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi, prenosi Reporteri.

On je rekao da je glasačka služba te institucije u procesu registracije i provjere prijava za glasače van Kosova za izbore 14. februara.

“Imaćemo detaljan izvještaj o broju prijava primljenih do 21. januara, koliko ih je odobreno, a koliko odbijeno“, rekao je Elezi.

On je naveo da će svi koji su se uspješno prijavili kao glasači u inostranstvu moći da glasaju poštom počev od 2. februara.

“CIK mora glasačke listiće prihvatiti do 12. februara. Takođe, sutra ćemo iz Call centra imati podatke u vezi sa verifikacijom podnosilaca zahtjeva putem njihovih telefonskih poziva i dokle je ovaj proces otišao“, rekao je Elezi.

Ove godine, CIK je, kako bi verifikovao podatke o biračima van Kosova, rekao da će tri puta kontaktirati telefonom glasače u inostranstvu.

Kosovo Online / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button