KosovoVijesti

Njemačka policija pronašla drogu u automobilu osobe sa Kosova vrijednu 120.000 evra

Njemačka policija je 20. januara uspjela da pronađe 1.55 kg metamfetamina (kristal met) u automobilu u Milingenu, u Resu, u savjeznoj državi Severna Rajna-Vestfalija.

Automobil marke „Opel Crossland X”, registrovan je u Hamburgu dok ga je vozio 46-godišnji građanin Kosova u pratnji 55. godišnjeg Tunižanina.

Upitan o razlogu putovanja, Kosovar je rekao da je posetio njegovu tetku u Venlu (u Holandiji, grad koji se nalazi blizu granice sa Nemačkom). Međutim, nije uspeo da precizira  gde ona živi.

Tunižanin je rekao da je bio u Ahenu, pograničnom gradu u blizini Belgije i Holandije.

„Generalno gledano, njih dvojica su bili nervozni i nestrpljivi“, napisala je savezna policija u saopštenju za štampu.

Tokom naknadne kontrole automobila policija je pronašla dve limenke sa 1.55 kg metamfetamina i 11 tableta ekstazija. Droga je bila sakrivena u delu brisača vetrobranskog stakla u automobilu.

Pronađen je ujedno jedan nož u vlasništvu Tunižanina.

Njih dvojica su potom privedeni i odvedeni u Savezni policijski inspektorat u Kleveu (grad u Nemačkoj). Po završetku policijskog postupka slučaj je preuzela Carinska istražna kancelarija.

Vrednost narkotika je 120.000 evra.

KoSSev / Zeri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button