Politika

Vučićev rezon: Ne priznaje genocid, RS gleda kao državu, a želi dobre odnose s Bošnjacima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u emisiji na televiziji Happy još jednom sebe predstavio kao najvećeg mirotvorca uz poruku da ne želi odgovarati na saopćenja SDA te da s Bošnjacima želi najbolje moguće odnose.

Ali u praksi je daleko od toga. Vučić često u javnim nastupima sebe ističe kao žrtvu, pa je tako bilo i sada kada je od njega tražen komentar na kritike iz SDA jer je RS-u čestitao neustavni praznik.

Poručio je da neće odgovarati na kritike iz Sarajeva jer želi dobre odose s Bošnjacima.

“Ne želim da stičem poene u Srbiji odgovarajući oštro na saopštenja Stranke demokratske akcije (SDA) iz Sarajeva, već želim da s Bošnjacima, kao i sa svima ostalima u regionu, imamo najbolje moguće odnose”, kazao je.

Vučićeva čestitka neustavnog dana RS-aVučićeva čestitka neustavnog dana RS-a

Ipak, Vučić ne odgovara na pitanja kako on to zamišlja dobre odnose s jednim narodom ukoliko negira genocid u Srebrenici, nekoliko puta godišnje sipa sol na ranu, čestita neustavni dan entiteta RS, čime ne poštuje institucije BiH, i tako dalje.

Dobri odnosi među svima na Balkanu jesu prioritet, ali Vučić treba dati odgovor kako to zamišlja uz trenutne stavove. Kada se promijeni ta politička paradigma, onda će ti odnosi vjerovatno biti iskreniji i bez konstantnih oštrih poruka i saopćenja.

Klix.ba


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button