Vijesti

Uprkos mjerama, građani Kosova iz dijaspore zadovoljni prazničnim provodom

Uprkos restriktivnim merama i ograničenom kretanju koje su preduzele kosovske institucije, za suzbijanje pandemije kovid -19, kao i karantinu kome će morati da se podvrgnu po povratku u zemlje u kojima žive i rade, građani Kosova iz dijaspore su srećni što su novogodišnje praznike proveli kod svojih, prenosi RTK.

Bljerton Bećaj, koji se vraća u Švajcarsku, rekao je za Kosova Pres, da se dobro zabavljao tokom praznika na Kosovu, pohvalvši mere na snazi radi zaštite građana od kovida -19.

Dodao je da će po povratku u Švajcarsku biti 10 dana u karantinu i onda se vratiti radnim obavezama.

“Uprkos pandemiji, jako smo se dobro zabavili, iako je društveni život trajao do 20 časova. Čak i ta mera nije bila loša, jer je u cilju zaštite našeg stanovništva. Po povratku me čeka karantin od 10 dana, test na kovid nije potreban i po isteku karantina se vraćam na posao“, rekao je Bećaj.

Egzon Hiseni, koji se danas vraća u Nemačku je takođe zadovoljan boravkom na Kosovu, on je obavezan da po povratku u Nemačku uradi test na kovid-19.

“Imali smo sjajan odmor, praznici su bili savršeni, uprkos merama. U Nemačkoj je obavezan test, bez koga nemate pravo na rad“, rekao je Hiseni za Kosova Pres.

Burim Bunjaku iz Podujeva, koji živi i radi u Berlinu, rekao je da će po povratku biti u samoizolaciji.

“Proveli smo praznike vrlo lepo, u krugu porodice, pridržavali smo se mera. Po povratku ćemo biti u izolaciji, zatim ćemo uraditi test i nastavljamo sa radom“, rekao je Bunjaku.

Hiseni koji živi u Minhenu, jer rekao, da kao što su poštovali mere u Minhenu, poštovali su i na Kosovu.

“Samim dolaskom kući, bili smo zadovoljni. Što se tiče mera, treba ih poštovati, kao što ih mi poštujemo tamo. Ja lično sa porodicom i sa prijateljima sa kojima smo bili, poštivali smo mere, udaljenost i maska gde god smo izašli. Pre nego što sam pošao testirao sam se, dobro sam, sad letim za Minhen, biću 10 dana u karantinu i opet uraditi test i normalan život se nastavlja“, rekao je Hiseni.

Mnogo ljudi iz dijaspore je dočekalo Novu godinu na Kosovu, već od danas se vraćaju u države u kojima žive i rade.

RTK


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button